Καλώς ήλθατε στον Ελληνικό δικτυακό τόπο για τον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Βιβλία της NAS στα ελληνικά από την Αυτισμός - Άσπεργκερ Ελλάς

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NATIONAL AUTISTIC SOCIETY (NAS).

1. ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΔΑΦ

Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο αυτο-υποστήριξης δημιουργήθηκε από μία ομάδα ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μπορείς να το συμπληρώσεις είτε μόνος σου είτε μαζί με ένα άτομο της επιλογής σου. Ο σκοπός αυτού του φυλλαδίου είναι να σε βοηθήσει να εκφράσεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου στους ανθρώπους που συναντάς, συμπληρώνοντας το κατάλληλο κεφάλαιο και παίρνοντάς το μαζί σου στην αντίστοιχη συνάντηση.

2. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΔΑΦ

Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο απευθύνεται σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Περιέχει πληροφορίες για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τι μπορείς να κάνεις αν κάποιος σε εκφοβίζει και πως θα βρείς υποστήριξη.

3. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Εάν εργάζεσθε σε σχολείο, τυπικό ή ειδικό, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσετε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) διατρέχουν ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα εκφοβισμού. Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το γιατί και θα σας δώσει στρατηγικές και ιδέες για την προώθηση της κατανόησης της ΔΑΦ ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, την αντιμετώπιση και μείωση των περιστατικών εκφοβισμού και την υποστήριξη των μαθητών με ΔΑΦ που εκφοβίζονται.